Finantare

Finantare

Granturile Norvegiene sunt fondate de Norvegia si constau in suma de 1.3 bilioane de euro alocate pe perioada 2014-2021. Granturile Norvegiene sunt distribuite celor 13 tari care au aderat la EEA dupa anul 2004, si anume: Romania, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia si Slovenia.

Scopul acestor granturi este de a contribui la formarea unei Europe mai egale, atat din punct de vedere social si economic cat si de a creste cooperarea dintre tarile beneficiare si cele donatoare, si de a intari relatiile dintre Norvegia si cele 13 tari europene beneficiare. Principalul obiectiv al Granturilor este de a redice disparitatile sociale si economice si de a intari relatiile bilaterale.

Ca exemple ale subiectelor si programelor din cadrul acestor graturi enumeram: Fondul pentru Angajarea Tineretului, Inovatie, Cercetare, Educatie si Competitivitate, Incluziune Sociala, Angajabilitatea Tineretului si Reducerea Saraciei, Mediu, Energie, Schimbari Climatice si Economia bazata pe emisii joase de carbon, etc.

O varietate de entitati pot participa ca parteneri donatori ale proiectelor in cadrul Granturilor Norvegiene, atat publice cat si private, comerciale sau necomerciale, de asemenea entitati nonguvernamentale inregistrate ca entitati legale in Norvegia. Fiecare proiect poate avea mai multi parteneri implicati.

Mai multe informatii despre Norway Grants pot fi gasite pe: https://eeagrants.org 

Tara sponsor: Norvegia (Norway Grants)

Program Operator: UEFISCDI, Proiecte Colaborative de Cercetare - Norway Grans Call 2019

Cod de inregistrare al proiectlui: RO-NO-2019-0428

Numarul contractului: 12/2020

Bugetul proiecului: 1.159.956 euro

Project duration: 42 months (September 2020 – April 2024)

 

PARTENERI

University of Bucharest (UB), Bucharest, Romania (Project Promotor)

University of Oslo (UiO), Oslo, Norway (Project Partner)

 

KEY PEOPLE

Assoc. Prof. Dr. Ionelia Panea (UB, Principal Investigator)

Prof. Dr. Carmen Gaina (UiO, Team Leader)

ro_RO